Vitamin C_title.jpg (5695 bytes)

Mennesket er en av de få dyrearter som ikke har evne til å syntetisere Vitamin C eller askorbinsyre. Vi må derfor daglig tilføres denne organiske syren.

 

Vitamin C 1000 mg 100 Tab Kr 495 (Ink. Frakt)

Vitamin C 500 mg 100 Tab Kr 295 (Ink. Frakt)

Qty: = Kvantum: ADD = LeggeTil (NB trykk 2 gang for 2 x100 tab, 3 gang for 3x100 tab, o.s.v.)

Vitamin C er en antioksidant. Vitamin C er viktig for dannelsen av hormonet noradrenalin, av ulike bindevev, bruskvev, benvev og tannben og for immunsystemets funksjon og at jern ettere suges opp fra tarmen.

Vitamin C har dessuten en symptomdempende effekt gjennom sine egenskaper som antioksidant mot forkjølelse. Mange mennesker har opplevd en positiv effekt ved å innta vitamin C, ofte mer enn et gram (1000mg), ved forkjølelse. Artikler fra de senere år bekrefte at vitamin C har en viss effekt: Sannsynligvis er inntaket gunstig for immunsystemet. I USA anbefaler stadig flere leger at voksne mennesker daglig tar mer enn 500 mg til 1000 mg vitamin C som de viktigste kosttilskuddene for å forebygge hjerte- og karsykdommer.I Norge finnes bare maks 200 mg tabletter vitamin C i helsekost butikk. Vitamin C 1000mg og 500mg kan kjøpes receptfritt fra eUSAmart.com .

Vitamin C er den viktigste antioksydanten som sirkulerer i blodomløpet. Når det finnes i tilstrekkelige mengder bærer blodet C-vitaminet med seg rundt i kroppen. Når et friradikal dukker opp gir et molekyl av C-vitaminet opp et av sine egne elektroner som uskadeliggjør friradikalet. Denne kampen mellom vitamin C og friradikaler skjer kontinuerlig, kanskje mer enn 100.000 eller en million ganger i sekundet, avhengig av kroppens metaboliske nivå og mengden av C-vitamin.

Vitaminet beskytter mot skadevirkningene av gifter som man får i seg når man drikker og røyker, inkludert nikotin, karbonmonoksyd, nitrogenoksyd og kadmium. Forskning har vist at C-vitaminet uskadeliggjør giftige stoffer, omtrent på samme måten som det uskadeliggjør friradikaler. Ettersom denne kampen mellom C-vitaminet og giftige stoffer reduserer kroppens nivå av C-vitamin, har røykere og folk som drikker alkohol gjerne et mye mindre mengde C-vitaminer i blodet enn folk som ikke drikker og røyker.

En annen viktig funksjon hos C-vitaminet er at det bidrar til produksjonen og frigjøringen av flere viktige nevrotransmittere i hjernen, inkludert dopamin. Forskning har vist at vitamin C øker tenkeevnen og intelligensen.